Kultúra

Misztériumok az Esztergomi Várszínházban

Musical Árpád-házi Szent Erzsébetről

A misztériumok évada várja a közönséget az Esztergomi Várszínház 2022-es nyári programsorozatában, amelyben többek között Szent Ferenc életéről, Árpád-házi Szent Erzsébet történetéről, Noé bárkájáról tartanak előadásokat a műfaji sokszínűség jegyében – mondta el Horányi László, az intézmény igazgatója az MTI-nek.

A szezon július 2-án indul. Tamási Áron Ördögölő Józsiás című zenés tündérjátékát adják elő a Soproni Petőfi Színházzal együttműködve. Látható majd Görgey Gábor népszerű komédiája, a Komámasszony, hol a stukker? a Teart Kulturális Egyesület előadásában. A Mi volnék nélküled? – Jászai Mari emlékezete című monodráma a Gyulai Várszínházból jön Szilágyi Enikő tolmácsolásában.

Az Arad Esztergomban című hétvégén két előadással vendégeskedik az Aradi Kamaraszínház. A Swing Ginger Tánccsoport is készül egy nyári fellépéssel, jön a L’art pour l’art Trió a Csirkebefőttel. A Rómeó és Júlia kortárs táncelőadása Kulcsár Noémi Tellabor feldolgozásában látható, Berecz András az Isten bolondja című műsorával csatlakozik a misztériumok évadához. A gyermekeknek szóló XXII. Esztergomi Művésztáborban a Magyar Népmese Színház előadja a Mátyás király születése napja mesejátékot, az Esztergomi Csillangó Meseműhely a Papucsszaggató királykisasszonyokat.

Az évad a bazilika előtti nagyszínpadon két látványos produkcióval zárul. A Benjamin Britten Noé bárkája misztériumopera augusztus 16-án lesz látható. Ezután mutatják be Az Ég tartja a Földet – Erzsébet, a szerelem szentje című musicalt Árpád-házi Szent Erzsébetről. Szikora Róbert, Lezsák Sándor és Zsuffa Tünde darabját augusztus 19-én tekinthetik meg a nézők.