Kultúra

Jean Cocteau Rettenetes szülők című darabját mutatják be a Tháliában

Ötszereplős mesterkurzus

Mától láthatja a közönség a Thália Színház új előadását a Thália Télikertben: a teátrum Jean Cocteau Rettenetes szülők című darabját tűzte műsorra, Kelemen József rendezésében.

A Párizsban játszódó, ötszereplős színmű felér egy mesterkurzussal, ha érzelmi zsarolást, házassági titkolózást és szerelmen belüli hidegháborús taktikát tanulnánk – írta a Thália Színház közleményében. Mint Kelemen Józsefet idézik, aki szerint a darab bohózatba oltott sorstragédia, amely egy szokatlan dinamikára épülő család történetét mutatja be. A családtagok egytől egyig valamilyen sérelmet hordoznak, és ezek a sérelmek függővé teszik őket a másik féltől. Ebbe a kaotikus családi környezetbe érkezik egy külső szemlélő, Madeleine, aki aztán felbolygatja az állóvizet.

A darab története szerint Yvonne megszállottan imádja egyetlen fiát, aki képtelen felnőni. A fiú, Michel beleszeret egy fiatal lányba, az apa, Georges egy titokzatos szeretőt tart. Ebben a fájdalmas, titkokkal teli őrületben igyekszik rendet tenni a nett és poroszos nagynéni, Léonie, aki valaha az apa menyasszonya volt. Az előadás Bendi Balázs fordításában látható, a jelmezeket Cselényi Nóra, a díszletet Khell Zsolt tervezte. A darabban Ember Márk és Udvarias Anna mellett két vendégművész, Csarnóy Zsuzsa és Rancsó Dezső, valamint Jeney Luca Viktória egyetemi hallgató játszik.

Kapcsolódó írásaink