Kultúra

Szombaton kezdődik a költészeti fesztivál

Versünnep Debrecenben

Nemes Nagy Ágnes költészete áll a debreceni költészeti fesztivál középpontjában, amelyet idén „egy paleolit távirat” címmel rendeznek meg április 9. és 14. között.

Szirák Péter, a fesztivál kurátora a költő születésének századik évfordulója kapcsán megjegyezte: „...gyerekverseit sokan ismerik még óvodás és kisiskolás korukból, ám e kiterjedt és rendkívül komplex életmű népszerűsége, kánoni helye még mindig nem olyan jelentős, mint azt a poétikai teljesítménye indokolná”.

A költő pályáját kerekasztal-beszélgetésen irodalomtörténészek és költők, Balajthy Ágnes, Kiss Noémi, Schein Gábor és a moderátor, Fodor Péter részvételével idézik fel. A költészet misztériumáról beszélgetnek majd a 2014-ben elhunyt debreceni költő, Borbély Szilárd posztumusz megjelent, Bukolikatájban című verseskötetének bemu-tatóján is, amelyen a kései Borbély-líráról zajlik majd eszmecsere. A fesztivál szokásos szavalóversenyének idén a Nemes Nagy Ágnes-centenárium ad keretet.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom