Kultúra

Előadás született a tihanyi visszhang legendájából

Bemutató Békéscsabán

Március 22-én mutatják be a Tihany tündér című mesedarabot a Békéscsabai Jókai Színház nagyszínpadán – közölte a teátrum

Az expresszív, folyamatosan változó látványt ígérő, zenés darabot Sinkó Adrienn írta, aki a Trianon-centenárium alkalmából meghirdetett „Egy vérből…” című drámapályázat díjazottja. A mű színrevitelében dramaturgként Zalán Tibor költő működött közre. A darabot Herczeg T. Tamás rendezi, aki a közlemény szerint elmondta, a mesében három, a magyarsághoz és az európai kultúrához köthető szál fonódik össze a mitológiai Ekhó történetén, a balatoni kecskeköröm mondáján és a trianoni békediktátumon keresztül.

Kiemelte: hatalmas kihívás a mai vizuális környezetben felnövő gyerekek számára is izgalmas látványt nyújtó előadást létrehozni. Ezért Nagy Viktória díszlet- és jelmeztervezővel különleges világot teremtettek, amelyben gólyalábasok, manók, óriáspók és számos állat megjelenik a színpadon, és egyszerre tíz-tizenkét helyszín fog változni a nézők szeme előtt – árulta el Herczeg T. Tamás.

Kapcsolódó írásaink