Kultúra

Hatszáz férőhelyessé alakítják át a debreceni Csokonai Színházat

A felújítás 2023-ra fejeződhet be

Jó ütemben haladnak a színházfelújítási munkálatok Debrecenben, ahol az ország két legmodernebb színháza készül – közölte a cívisváros polgármestere a Csokonai Színház felújítás alatt álló épületében tartott sajtótájékoztatóján.

Papp László elmondta, jelenleg a felújítás több mint negyvenszázalékos készültségű, a munkálatok 2023-ban fejeződnek be. Hozzátette, a Csokonai Színház százhatvan éves épülete kívül-belül teljes mértékben megújul: a külső homlokzat, a födémek felújítása, a nyílászárók cseréje mellett új gépészeti elemeket építenek be, kicserélik az elektromos hálózatot, és átépítik a karzatokat is.

„Az átalakítással hatszáz állandó, teljes értékű ülőhelyet alakítanak ki” – emelte ki. A teátrum mintegy 9,6 milliárd forintból újul meg, a beruházást a Modern Városok Program és a Debrecen 2030 program keretében teljes mértékben központi kormányzati forrásból valósítják meg. Azt is bejelentették, a korábban Latinovits Színházként emlegetett Csokonai Fórum csaknem hatmilliárd forintos beruházása 2022 első félévére elkészül, az új évadot már ott kezdheti meg a Csokonai Színház társulata.

Kapcsolódó írásaink