Kultúra

Családi produkcióban szerepel Blaskó Péter

Színpadon Ibsen drámája

Különleges produkciót láthatnak a Bethlen Téri Színház nézői: Blaskó Péter Kossuth-díjas színművész, a nemzet művésze gyermekeivel közösen készített egy Peer Gynt-átiratot a teátrum Találkozások című programjában – közölte a színház.

A GRANE – Képzelgések a Peer Gynt nyomán című darabot a színművész lánya, Blaskó Borbála rendezte. Blaskó Péter alakítja a tévelygő Peet Gyntöt, partnerei az előadásban saját fia, Blaskó Bence és Szilágyi Ágota színművésznő. Találkozásaik izgalmas megvilágításba helyezik Ibsen remekművét, mi pedig nyomon követhetjük Peer megrázó, lírai párbeszédét belső és külső ellenfeleivel, édesanyjával, szerelmével, fiával – és önmagával.

Az előadás különlegessége továbbá, hogy többszörös koprodukcióban készült az Attitűd Alapítvány, a Bethlen Téri Színház és a Manna Produkció előadása. Az Attitűd Alapítványt Blaskó Borbála alapította testvérének, Bencének, aki autistaként látta meg a napvilágot. Céljuk az autista fiatalok tehetséggondozása, ebben a rendezőnő mellett maga Bence is segít, aki képzőművészként már számos kiállítást tudhat maga mögött.

Kapcsolódó írásaink

Euripidésztől Szabó Magdáig

ĀA teltházas Rómeó és Júliával nyit újra hétvégén a Nemzeti Színház – Szeptembertől teljes repertoárral és tíz új bemutatóval várják vissza a közönséget