Kultúra

Holnap este kezdődik a Virtuózok

A komolyzenei tehetségkutató már másodszor nemzetközi: a visegrádi négyek és Horvátország zenészei a műsorban

Péntekenként ismét fiatal komolyzenészek versenyeznek a Duna Televízióban: kezdődik a Virtuózok V4+. A magyar fejlesztésű klasszikus zenei tehetségkutató második alkalommal nemzetközi: a visegrádi négyekhez idén Horvátország csatlakozott.

A műsor 2021-es kiadásában a hazai tehetségek két válogató adásban mutatkoznak be, közülük a zsűri által kiválasztott két-két fiatal két nemzetközi elődöntőben mérettetik meg, a döntőben minden országból két előadóval találkozhat újra a közönség.

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap közleménye szerint a műsor és mentorprogram célja, hogy a részt vevő országok komolyzenei sokszínűségét és a határokon átívelő, közös közép- és kelet-európai kultúrát is népszerűsítse.
A magyar válogatókban műsorvezetőként visszatér Bősze Ádám zenetörténész.

A zsűri tagjai: Miklósa Erika Kossuth-díjas koloratúrszoprán, Balázs János Kossuth-díjas zongoraművész, Kesselyák Gergely Liszt-díjas karmester, Batta András Széchenyi-díjas zenetörténész, Bogányi Gergely Kossuth-díjas zongoraművész és Várdai István Liszt Ferenc-díjas csellóművész.

Kapcsolódó írásaink

Az üveg akusztikája

ĀBatta András: A látogatók januárban vehetik birtokba, de a Magyar Zene Háza már novemberben beköltözik