Kultúra

Ünnepi rendezvények az Andrássy úton

Százötven éves a Magyar Képzőművészeti Egyetem

Az Országos Magyar Királyi Mintarajztanoda és Rajztanárképezde, a mai Magyar Képzőművészeti Egyetem elődje idén százötven éve, 1871-ben, egy pesti bérház bérelt lakásában kezdte meg működését.

A jubileumi évforduló alkalmából novemberben – MKE150 néven – nagyszabású programsorozat kezdődik az új rektor, Erős István égisze alatt. Az MKE150 fő attrakciói a három nagy reprezentatív kiállítás, valamint a frissen restaurált Lotz-freskók és a képzőművészeti egyetem felújított tereinek átadása. A Modellállítás: az emberi test képi rekonstrukciója novemberben, az És mégis mozi a föld! IMXXX – Intermédia retrospektív decemberben, A régi-új Műcsarnok című tárlat pedig februárban nyílik meg az egyetem Barcsay Termében.


A frissen restaurált Lotz-freskók és a képzőművészeti egyetem egyes felújított tereinek ünnepélyes átadása várhatóan februárban lesz.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom