Kultúra

Húsz éve működik Kárpátalján a Munkácsi Szent István Líceum

Hit, kultúra, közösség, szülőföld

A hit és a kultúra, a közösség és a szülőföld együttesen azok az értékek, amelyekkel a Munkácsi Szent István Líceum húsz éve gazdagítja a kárpátaljai magyarság életét – hangsúlyozta a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára a líceum fennállásának évfordulója alkalmából tartott pénteki ünnepségre küldött levelében.

Húsz éve működik Kárpátalján a Munkácsi Szent István Líceum
Potápi Árpád János
Fotó: MTI/Illyés Tibor

Potápi Árpád János arról is írt, hogy a türelemben erő van, amelyet a kárpátaljai magyar nemzeti közösség az elmúlt évtizedekben megtanult, és maga is megtapasztalt. „A türelem ereje kell ahhoz ma is, hogy nyelvünket, anyanyelvi oktatásunkat, hagyományainkat, közösségeinket, családjainkat és kultúránkat megvédjük” – fogalmazott az államtitkár. A politikus kiemelte, hogy a magyar kormány számára egyértelmű, hogy a líceum sikere olyan küldetés, amely a legfontosabbak közé sorolható.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom