Kultúra

Dantéhoz kapcsolódó tárlat nyílt Rómában

Magyar alkotók munkái

Négy kortárs magyar képzőművész – Baksai József, Gaál József, Szurcsik József és Lovas Ilona – munkáiból nyílt kiállítás Kinek a pokla ma Dante Pokla? címmel a nemzetközi Dante-emlékév programjaként a Római Magyar Akadémián, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) együttműködésével.

Az MMA lapunkhoz eljuttatott közleményében arról ír, hogy az Isteni színjáték hazánkban is fontos kiindulási pont a művészek számára, a kiállított művek azonban nem illusztratív jellegűek, az alkotók saját személyes értelmezésüket mutatják be a pokol dantei, illetve mai világunk szerinti fogalmáról.

A november 5-ig látható tárlat alkalmából a Magyar Művészeti Akadémia katalógust jelentet meg, amelyben Sturcz János művészettörténész a pokolfelfogások és azok művészi megjelenítésének kontextusába helyezve mutatja be a tárlat anyagát. A kiállítást a szervezők az előkészítés ideje alatt, augusztus 15-én elhunyt Lovas Ilona emlékének szentelik.

Kapcsolódó írásaink

A remény jelképe

ĀA szeptemberben kezdődő 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust előkészítő kiállítással nyitott újra a Római Magyar Akadémia több mint fél év után