Kultúra

Megtartotta évadnyitó társulati ülését a kaposvári Csiky Gergely Színház

Csaknem teljes az átoltottság

Megtartotta évadnyitó társulati ülését a kaposvári Csiky Gergely Színház, amin Szita Károly polgármester is részt vett.

Megtartotta évadnyitó társulati ülését a kaposvári Csiky Gergely Színház
Az új évad első bemutatója Kálmán Imre Csárdáskirálynője lesz
Fotó: Csiky Gergely Színház/Luthár K

A teátrum lapunkhoz eljuttatott közleménye szerint Fülöp Péter igazgató köszöntőbeszédében elsőként örömét fejezte ki, hogy a társulat csaknem százszázalékos átoltottsággal, biztonságban megkezdhette a munkát, és elindultak a próbafolyamatok. Ismertette, az évad első előadása pénteken este Kocsák Tibor, Egerházi Attila és L. Simon László Fantomfájdalom című darabja lesz. A Székesfehérvári Balettszínház táncdrámája a trianoni békediktátum századik évfordulójára készült.

Mint az igazgató elmondta, a 2021/2022-es szezon első premierjére szeptember 24-én kerül majd sor: Kálmán Imre Csárdáskirálynő című operettjét Olt Tamás művészeti igazgató állítja színpadra. Mindemellett a közönség ismét láthatja Benedek Dániel és Egressy G. Tamás Variációk egy rablásra című nagy sikerű darabját szeptember 29-én szerdán este a Kamaraszínházban.

A teátrum arról is tájékoztatott, az évadot beharangozó marketingkampány fotóin a művészeknél látható, újrahasznosított óriásmolinókból készült táskák a jegyirodában vásárolhatók meg. A korábbi, „lejárt” molinókból készült táskákon a bemutatók kreatív részletei láthatók, felismerhetőek bennük a korábbi előadások plakátjai. A színház varrodájának közreműködésével és kreativitásával készült táskákból két egyforma nem létezik, így mindegyik darab igazán egyedi. A bevételből digitális, interaktív táblát szeretnének beszerezni, amely a fenntarthatóság jegyében a rengeteg papír szórólap helyett informálná a közönséget.

Kapcsolódó írásaink