Kultúra

Szentesen felavatják a Tóth József Színházat

Befogadó teátrum

Kétórás szabadtéri gálaműsorral és a Vitéz lélek című darabbal avatják fel a szentesi Tóth József Színházat és Vigadót pénteken.

Az új játszóhely a Békéscsabai Jókai Színház üzemeltetésében fog működni. Az igazgató, Seregi Zoltán a közszolgálati televízió műsorában elmondta, hogy a szentesi színháznak helyet adó egykori Petőfi Szálló és Vigadó épületét eredeti állapotában, népi szecessziós stílusban sikerült felújítani. A nézőtér 370 néző befogadására alkalmas, új színpadtechnikát is felszereltek. Seregi közölte, hogy Szentesen nem lesz állandó társulat, havi négy bérletes előadást tartanak a békéscsabai teátrum előadásában a Jókai Színház repertoárjából.

Emellett havi két meghívott előadást látnak vendégül az ország más színházaiból, valamint négy gyermekelőadást is terveznek. Az avatási gálán bemutatkoznak a helyi művészeti együttesek, az előadóművésszé lett egykori szentesi drámatagozatos diákok, fellépnek a békéscsabai színház művészei, lesznek országos sztárok és cirkuszi produkció is. A gálaeste a Jókai Színház produkciójával, Tamási Áron Vitéz lélek című művének az előadásával zárul. A drámatagozatos Horváth Mihály Gimnázium saját helyiséget kap az épületben.

Kapcsolódó írásaink