Kultúra

Látványos kötet a szentföldi magyar ásatásokról

A Magyar Művészeti Akadémia és az MMA Kiadó 2021. augusztus 23-án (hétfőn) várja az érdeklődőket Vörös Győző: Machaerus. Heródes Antipász tetrarcha palotája és Keresztelő Szent János börtöne a Holt-tenger keleti partján, Jordániában. Szentföldi magyar ásatások (2009–2021) című könyvének bemutatójára, amelyre a Pesti Vigadóban, az MMA székházában kerül sor.

A Pápai Akadémiák Díjának aranyérmével kitüntetett ókorkutató, Vörös Győző régészprofesszor vezetésével, a Magyar Művészeti Akadémia égisze alatt 2009-ben magyar kutatócsoport nyert húsz évre koncessziót a jordániai Machaerus várának feltárására, dokumentálására és műemléki helyreállításának megtervezésére - derül ki az MMA lapunkhoz eljuttatott közleményéből.

Az őszentsége Ferenc pápa 2021. szeptemberi budapesti látogatása tiszteletére megjelenő _MACHAERUS - Heródes Antipász tetrarcha palotája és Keresztelő Szent János börtöne a Holt-tenger keleti partján, Jordániában Szentföldi magyar ásatások (2009-2021) című kötetben Vörös Győző első ízben adja közre magyarul az általa vezetett szentföldi ásatás munkálatainak és eredményeinek összefoglalását.

Az MMA Kiadó gondozásában megjelenő - fotókkal, rajzokkal, 3D-s rekonstrukciós tervekkel, modellekkel gazdagon illusztrált - kötet albumszerű élményt nyújtva ismerteti meg az olvasót ezzel a keresztény, az iszlám és a zsidó kultúrkincs számára egyaránt jelentős történeti emlékkel.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom