Kultúra

Szenes István életművét mutatják be a Vigadóban

Képzelet és valóság

Megnyílt Szenes István életmű-kiállítása csütörtökön a Pesti Vigadóban. A Képzelet és valóság című tárlaton a belsőépítész, építész, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) rendes tagjának, tagozatvezetőjének az elmúlt negyven évben készült munkásságát mutatja be az MMA Iparművészeti és Tervezőművészeti Tagozata.

„Szenes István alkotóművészetét leginkább a harmónia szóval lehet jellemezni” – mondta Vashegyi György, a kiállítás megnyitóján. A Magyar Művészeti Akadémia elnöke úgy fogalmazott: a belsőépítész nem görcsös, nem erőltetett, hanem könnyed, íves, finom és lágy mozgásokat, megoldásokat keres.

Szenes István nevéhez köthető többek között a budapesti Uránia Nemzeti Filmszínház 1993-as és 2002-es, a Budapesti Természettudományi Múzeum 2006-os belsőépítészeti rekonstrukciója, valamint az Eiffel Műhelyház Zenetermének 2020-as belsőépítészeti kialakítása.

Kapcsolódó írásaink

Korunk példaképei

ĀKásler Miklós, az emberei erőforrások minisztere és Rétvári Bence március 15-e alkalmából adományozott állami kitüntetéseket adott át a Pesti Vigadóban