Kultúra

Tizenhárom bemutatóval készül a kecskeméti teátrum

A Katona József Nemzeti Színház új évada három pilléren nyugszik

Tizenhárom darabot mutat be a 2021/2022-es évadban a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház. Cseke Péter színházigazgató a teát-rum tegnapi sajtótájékoztatóján elmondta, hogy három pilléren nyugszik a következő évad.

Tizenhárom bemutatóval készül a kecskeméti teátrum
Az intézmény százhuszonöt éve közvetíti a kultúrát a város szívében
Fotó: Wikipedia

Az első a Petőfi-emlékév, amelynek alkalmából a költő 1846 telén írt drámájából, a Tigris és hiénából készül színpadi produkció. A második pillér a jubileum: a színház új évadának szlogenje a „125 éve a város szívében” lesz.

Kiemelt figyelmet kap továbbá Karinthy Ferenc születésének századik évfordulója is, amely alkalomból az író két egyfelvonásos darabját tűzi műsorra koprodukcióban a kecskeméti teátrum és a budapesti Karinthy Színház – tette hozzá az igazgató.

Szente Vajk, a színház főrendezője elmondta: az Elisabeth című musical bemutatóját a tervek szerint október 15-én tartják. Járai Máté az először október 22-én látható az 1×3 néha 4 című vígjátékban, majd január 7-én az Eszenyi Enikő által rendezett A cirkuszhercegnő című nagyoperettben mutatkozik be Kecskeméten. Károly Katalin zenei vezető elmondta, hogy az Elisabeth és A cirkuszhercegnő mellett Erkel operáját, a Bánk bánt is műsorra tűzték.

Szente Vajk rendezésében bemutatják Shakespeare Rómeó és Júlia című színművét, gyermekeknek pedig ezúttal A jegesmedve szerelMese című „klímamesével” és a Rigócsőr király című zenés mesejátékkal készülnek.

A Kelemen László Kamaraszínházban műsoron lesz a Pókháló című krimi, valamint A mi kis városunk. A Ruszt József Stúdiószín-házban a magyar dráma napján, szeptember 21-én bemutatják a Gellérthegyi álmok és a Dunakanyar című egyfelvonásosokat. Ugyanott novemberben Kovács Lehel rendezi majd a Leonce és Léna című darabot.

Kapcsolódó írásaink