Kultúra

Árkosi Árpád színházi rendező munkásságát díjazták

Szabadtéri Színházak Szövetsége

Árkosi Árpád csaknem fél évszázada meghatározó alakja a magyar színházművészetnek, 2006 óta szabadúszó rendezőként, fesztiválok állandó zsűritagjaként, szabadtéri színházak elismert színházi szakértőjeként dolgozik.

Árkosi Árpád színházi rendező munkásságát díjazták
Árkosi Árpád
Fotó: MH

A Gedeon József Amfiteátrum-díjat a Szabadtéri Színházak Szövetsége a rendezőnek ítélte oda – adták hírül tegnap. A tájékoztatásból az is kiderül, hogy a szövetség tizenkét tagszervezete ötven új darab bemutatójával várja a közönséget.

Az Agria Nyári Játékok, az Esztergomi Várszínház, a Gyulai Várszínház, a Kisvárdai Várszínház, a Kőszegi Várszínház, a Kultkikötő, a Margitszigeti Színház, a Nagyerdei Szabadtéri Játékok, a Szarvasi Vízi Színház, a Szentendrei Teátrum, a Városmajori Szabadtéri Színpad és a Zsámbéki Nyári Színház idén közös, ingyenes programkiadványt jelentetett meg az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával, a Fidelio szerkesztésében.

Kapcsolódó írásaink

Euripidésztől Szabó Magdáig

ĀA teltházas Rómeó és Júliával nyit újra hétvégén a Nemzeti Színház – Szeptembertől teljes repertoárral és tíz új bemutatóval várják vissza a közönséget