Kultúra

Pénteken új tárlatokkal nyit a Pesti Vigadó

Május 14-én megnyit az MMA székháza, a Pesti Vigadó, így a többi kiállítással együtt megtekinthető lesz Árendás József grafikusművész és Bakos István tervezőgrafikus közös jubileumi kiállítása.

Pénteken új tárlatokkal nyit a Pesti Vigadó
Árendás József főleg film-, színházi és kulturális plakátokat, de kiadványokat, könyveket és csomagolásokat is tervez
Fotó: MMA

A Magyar Művészeti Akadémia (MMA) székházában Hager Ritta Belső csend című tárlata mellett a nyolcvanesztendős Csíkszentmihályi Róbert szobrászművész LXXX, a hetvenöt éves Baráth Ferenc grafikusművész Képrelációk, valamint a nyolcvanéves Bakos István tervező grafikus és a hetvenöt éves Árendás József grafikusművész közös, A+B címet viselő kiállítása is pénteken lesz először megtekinthető. 

Utóbbi jubileumi tárlat a két művész gazdag életművéből válogat. Az MMA Iparművészeti és Tervezőművészeti Tagozata által szervezett kiállítás egyik felében Bakos István meghatározó divatfotóival, valamint filmplakátjaival találkozhatunk, a másik felében pedig Árendás Józsefnek az utóbbi tíz év politikai, kulturális plakátjaiból közzétett munkáit tekinthet meg a látogató különleges installáció segítségével június végéig.

Bakos István fél évszázados alkotómunkájában kiváltképp az alkalmazott grafika területén vívott ki elismerést
Bakos István fél évszázados alkotómunkájában kiváltképp az alkalmazott grafika területén vívott ki elismerést
Fotó: MMA

Meghosszabbították a Harag György-életműtárlatot is, amely az MMA által szervezett Harag György-emlékév részeként tavaly november elején nyitott meg, majd be kellett zárnia. Most június 13-ig újra látható lesz az archív felvételekből, képekből, magánfotókból, baráti levelezésekből összeálló kiállítási anyag, amely a legendás erdélyi rendező pályafutását tekinti át. A tárlattal összefüggésben Harag György munkásságát és előadásait az MMA Kiadó két, gazdag kötetéből is megismerhetjük.

Az Egy európai Kolozsváron című gyűjtemény interjúkon, naplórészleteken, vallomásokon és visszaemlékezéseken keresztül mutatja be a korszakalkotó rendezőt, míg az Át akarta ölelni az egész világot elnevezésű album rendkívüli dokumentum- és képanyagával segíti Harag György színházának felfedezését és megértését. 

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom