Kultúra

Újragondolt ikonikus modern budapesti épületek a XVII Velencei Építészeti Biennálén

A magyar pavilon megnyitóját idén az online térben tartják, a kiállítást a Velencei Biennále november 21-i zárását követően, decembertől Budapesten, a Ludwig Múzeumban is bemutatják.

A járványhelyzet miatt  az idei évre halasztott XVII. Velencei Építészeti Biennálé magyar pavilonjában Othernity – Modern örökségünk újrakondícionálása címmel május 22-én nyíló kiállítás arra keresi a választ, milyen lehetőségeket tartogat a modern építészet elavult öröksége, Kovács Dániel kurátor és csapata tizenkét közép- és kelet-európai építészirodát kért fel arra, hogy gondoljanak újra egy-egy ikonikus budapesti modern épületet, amelyek értékeik ellenére mára veszélyeztetettek.

Az Országos Villamos Teherelosztó Központot és az Újpesti Ady Endre Művelődési Házat időközben le is bontották. A kiállítás két teremből áll majd: a Labor a tizenkét épület történeti állapotát dokumentálja, a Showroom pedig a tizenkét kortárs építészeti reflexiót mutatja be.

A magyar pavilon megnyitóját idén az online térben tartják, a kiállítást a Velencei Biennále november 21-i zárását követően, decembertől Budapesten, a Ludwig Múzeumban is bemutatják

Kapcsolódó írásaink