Kultúra

Vasárnaptól újra várja nézőit Kolozsvárott a magyar színház

Ősbemutatót is tartanak

Május 9-én este nyitja meg kapuit a közönség előtt a Kolozsvári Állami Magyar Színház. Mint a teátrum közölte, a nézők fogadása azt követően vált lehetővé, hogy Kolozsvárott gyors ütemben csökken az új fertőzések aránya.

A városban jelenleg érvényes szabályoknak megfelelően a színház csak az ülőhelyek harminc százalékára fogadhat nézőket, akiknek az előadás teljes ideje alatt maszkot kell viselniük. Az intézmény tájékoztatása szerint az idén vásárolt és fel nem használt jegyek érvényesek a májusi előadásokra. A nyitóelőadás vasárnap és hétfőn Henrik Ibsen Nóra című drámája lesz Nagy Botond rendezésében, amelyet még egyszer a hónap végén is játszanak majd.

Május 21-én tartják az idei évad első közönség előtti premierjét, amely ősbemutató is lesz egyben. George Orwell Állatfarm című regényét Lénárd Róbert alkalmazta színpadra, és Puskás Zoltán rendezi. Május 16-án és 29-én Visky András Pornó – Feleségem története című dokumentumjátékát tűzik műsorra Árkosi Árpád rendezésében, amely előadás tavaly a Magyar Színházak XXXII. Kisvárdai Fesztiválján elnyerte a legjobb rendezés díját.

Kapcsolódó írásaink