Kultúra

Navracsics Tibor: A 2023-as EKF programja a régiós identitás erősítéséről is szól majd

Kettős célt szolgál a rendezvény

Veszprém Európa kulturális fővárosaként (EKF) 2023-ban nem csupán a látogatóknak szeretné megmutatni a Bakony–Balaton térség szépségeit, hanem a programsorozat a régiós identitást is erősíteni akarja.

Ezt a kettős célt szolgálja az is, hogy június 23. és 26. között Veszprém, Balatonfüred és Balatonalmádi ad otthont a Magyar Mozgókép Fesztiválnak – mondta el az MTI-nek a Veszprém–Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programért felelős kormánybiztos. Navracsics Tibor azt mondta, kifejezetten egy identitáserősítő programsorozattal készülnek, ami kifelé, Európa felé is megmutatja a térség kulturális gazdagságát és szépségét, az itteni közösségek számára pedig egymás újra megtalálásának élményét jelentheti – fogalmazott a kormánybiztos.

Navracsics Tibor fontos eredményként emelte ki a Magyar Mozgókép Fesztivál régióba csábítását, hangsúlyozta, Balatonfüredet és Balatonalmádit is bevonták a rendezvénysorozatba. Navracsics Tibor az EKF-program további 2021-es rendezvényeiről elmondta: a járványhelyzet még befolyásolhatja a terveket, de szeretnék a lehető legtöbb programelemet még 2023 előtt kipróbálni, így augusztusban visszatér a VeszprémFest, és gondolkodnak a Tánc Fesztiváljának megszervezésén is.

Mint mondta, bízik benne, hogy 2023-ig meg tudják szervezni az alapjait annak az együttműködésnek, amely az Európa Kulturális Fővárosa projekt után a térség gazdasági profiljának egy határozott kreatív ipari arcélt tud adni. A kormánybiztos kiemelte: az együttműködés minden szinten kulcseleme a projektnek.

Kapcsolódó írásaink