Kultúra

Közös tapssal fejezték ki hálájukat a helytállásért

Több mint hetven színház és intézmény vett részt a kampányban

Fülöp Péter, a kaposvári Csiki Gergely Színház igazgatója munkatársaival a március 15-i hosszú hétvégén kampányt indított, amellyel a színház és dolgozói szerették volna kifejezni hálájukat, elismerésüket a „frontvonalban szolgálóknak”.

Közös tapssal fejezték ki hálájukat a helytállásért
A kaposvári színház gálaműsort tervez az egészségügyi dolgozók tiszteletére
Fotó: MH/Lang Róbert

Hatalmas plakátok hirdetik a színház külső falain: „Mi zárva tartunk, főszerepben most a frontvonalban dolgozók! Köszönjük nektek, veletek vagyunk!”

Arra kértek mindenkit, hogy az idei színházi világnapon a színházi előadások kezdési időpontjában, tehát 19 órakor otthonaikban nyissák ki az ablakokat, álljanak ki az erkélyekre, és tapsolják meg azokat, akik a mindennapokban az egészségünkért harcolnak.

„Most, amikor a koronavírus-járvány harmadik hullámában minden korábbi esetszámot fölülmúl a megbetegedések száma, a kaposvári teátrum menedzsmentje és társulata kiemelten fontosnak tartja, hogy fölhívja a figyelmet a frontvonalban dolgozók áldozatos, lelkiismeretes és kitartó munkájára, arra biztatva minden előadó-művészeti szervezetet, hogy csatlakozzon a projekthez” – hangsúlyozták. A kezdeményezéshez több mint hetven színház, számos könyvtár és más kulturális intézmény csatlakozott.

Lapunk megkeresésére a színházigazgató elmondta, hogy a járvány első hulláma idején a színházi dolgozók megkeresték idős nézői­ket, és bevásároltak, gyógyszereket váltottak ki nekik. Mint mondta, Kaposváron nagyon szoros a színház és a bérletes nézők kapcsolata, így van információjuk arról, hogy közönségük tagjai közül sokan megkapták már az oltást.

Azt is megtudtuk, hogy amint kinyitnak a színházak, a Kaposvári Csiki Gergely Színház társulata másfél órás gálaműsort tervez a helyi egészségügyi dolgozók tiszteletére, és azokról is megemlékeznek az előadással, akiket elvett tőlük a járvány.

Kapcsolódó írásaink