Kultúra

Vetélkedő gyerekeknek a Nemzeti Színházban

Iskolásokat várnak

Tizedikes és tizenegyedikes diákoknak hirdet internetes színháztörténeti vetélkedőt a Nemzeti Színház. A vetélkedőben négyfős csapatok vehetnek részt egy iskolából. 

Az idei vetélkedő témája: a Nemzeti Színház története. A fordulók során a feladatok a színház nagy korszakaira, fő alkotóira és épületeire koncentrálnak, az alapítástól a Nemzeti mai épületének a megnyitásáig, tehát 1837-től 2002-ig. A résztvevők digitális dokumentumokat készítenek és nyújtanak be az interneten.

A három internetes forduló eredményei alapján a legjobb hat csapat kerül a döntőbe, amelyre a Nemzeti Színházban kerül sor 2021. június 11-én, pénteken, 10 órától. A zsűri tagjait a Nemzeti Színház színművészei, dramaturg kollégái, ifjúsági programfelelőse és színháztörténész alkotják.

A csapatok tableteket, színházbérleteket és könyvutalványokat nyernek, a győztes csapat iskolájába pedig egy napra „kitelepül” a Nemzeti Színház. A vetélkedőre 2021. február 28-ig lehet jelentkezni a Nemzeti Színház weboldalán keresztül (Vetelkedo.nemzetiszinhaz.hu). Országhatáron belülről és kívülről is várják a diákcsapatok jelentkezését. A vetélkedőről a [email protected] e-mail-címen kérhetnek információkat.

Kapcsolódó írásaink