Kultúra

Pénteken kezdődik a nyolcadik Újzenei Fesztivál

Virtuális nyitókoncert a Zeneakadémián

Nyolcadik alkalommal rendezik meg péntektől jövő vasárnapig Budapest különleges zenei seregszemléjét, az Átlátszó Hang Újzenei Fesztivált.

A tíznapos programsorozat célja új módszerekkel bemutatni, és ezáltal a közönséghez közelebb hozni az újzenét, a komolyzene avantgárd hagyományaiból táplálkozó irányzatot. A korábbi évekhez hasonlóan a programok a főváros fontos kulturális helyszínein valósulnak meg, januárban még csak virtuálisan, de az előadások egy része az év során nézők előtt is megrendezésre kerül. A közönséget ősbemutatók és hangversenyek mellett számos interaktív beavató foglalkozás, színházi előadás, kiállítás, családi program, beszélgetés, műhelyfoglalkozás és filmvetítés várja. A rendezvénysorozat kiemelt témája 2021-ben a játék. A fesztivál Vidovszky László korai műveiből rendezett nyitókoncertje péntek este a Zeneakadémia online felületén lesz követhető.

Kapcsolódó írásaink

Anyanyelve a cselló

ĀHéjja Jánosnak fontos, hogy a tárgy tükrözze készítője lelkivilágát – A lehető legtökéletesebb méretű hangszer az, ami harmonizál a testtel