Kultúra

A Purcell Kórus és az Orfeo Zenekar adventi koncertjét élőben közvetítik a Müpából

A Művészetek Palotája (Müpa) Home Live e heti műsorán két élőben – de közönség nélkül – online közvetített, ingyenes koncerten vehetünk részt.

A Purcell Kórus és az Orfeo Zenekar adventi koncertjét élőben közvetítik a Müpából
Ezen a héten két koncertet is élőben közvetítenek online a Művészetek Palotájából
Fotó: MH

A Művészetek Palotája közleménye szerint szombat este Hollerung Gábor és a Budafoki Dohnányi Zenekar Mozart Don Giovannijának pasticciójával várja az érdeklődőket. Az eredetileg egy olasz rakott tésztaételre utaló, de pástétomként is fordítható kifejezés azt a 18. században kedvelt műfajt jelöli, amelyben a szerzők különböző műveiből állítottak össze egy új alkotást.

Ezen az estén Mozart egyik legismertebb operájához, a Don Juan legendáját feldolgozó Don Giovannihoz kapcsolódó zenei gondolatvilágba nyerhetünk bepillantást a szerző más művein keresztül. Másnap, advent első vasárnapján este fél nyolctól pedig a Purcell Kórus és az Orfeo Zenekar adventi koncertjét hallgathatjuk meg, amelyen öt remek szólista közreműködésével a barokk és a bécsi klasszika népszerű dallamai mellett a régizene igazi különlegességei szólalnak meg.

Vashegyi György vezényletével elhangzanak részletek Charpentier és Esterházy egy-egy művéből, de szerepel a műsorban Bach-kantáta és Haydn E-dúr Salve Reginája.

Kapcsolódó írásaink