Kultúra

Vidnyánszky Attila online vesz részt a Rómeó és Júlia próbáin

Online folytatja a Rómeó és Júlia próbáit Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház vezérigazgatója, a darab rendezője, akinek múlt kedden pozitív lett a koronavírus-tesztje - közölte a Nemzeti Színház hétfőn az MTI-vel.

Vidnyánszky Attila online vesz részt a Rómeó és Júlia próbáin
Péntek óta Vidnyánszky Attila otthonából, online csatlakozik a próbákhoz
Fotó: MH

Shakespeare leghíresebb szerelmi történetének bemutatóját ugyan december 18-ra kellett halasztani, de a munka így sem állt meg, mivel péntek óta Vidnyánszky Attila otthonából, online csatlakozik a próbákhoz - olvasható a közleményben.

Mint írják, a különleges látványvilágú előadás díszletét Cziegler Balázs, jelmezét Berzsenyi Krisztina tervezi.

A színdarab címszerepeiben Szász Júlia és Herczegh Péter szerepelnek, a legendás karaktereket többek között Nagy Mari, Blaskó Péter, Berettyán Nándor, Horváth Lajos Ottó, Rubold Ödön, Schnell Adám és Szép Domán keltik életre.

„Ebben a mostani rendkívüli időben még tisztábban látszik, hogy igazi nagy szenvedélyekről érdemes szólnunk, mert ezek nem vesztik érvényüket. Egyszerűen csak mesélni a győzedelmes költészet nyelvén az ifjúság lázáról, a szerelemről mint legcsodálatosabb ajándékról és annak elpusztíthatatlanságról. A gravitáció törvényei nem vonatkoznak az igaz szerelemre, azt nem tudja elnyomni, sárba rántani a világi acsarkodás sem, túllép minden félelmen, és minden köteléktől szabadon összeköti az eget a földdel” - idézi a kommüniké Vidnyánszky Attilát a színdarabról.

A bemutatóhoz kapcsolódóan meghirdetett sportverseny még tart, a decemberi előadásokra pedig már elérhetők a jegyek - áll az összegzésben.
 

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom