Kultúra

Őszi irodalmi gála a Vigadóban

Megtartotta hagyományos őszi irodalmi gáláját a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) Irodalmi Tagozata

Őszi irodalmi gála a Vigadóban
Megtartotta hagyományos őszi irodalmi gáláját a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) Irodalmi Tagozata
Fotó: MH/Papajcsik Péter

A Pesti Vigadó dísztermében, a járványügyi előírások tiszteletben tartása mellett rendezett eseményen Oberfrank Pál, Szarvas József, Bálint Márta és Újhelyi Kinga színművészek előadásában vers- és prózaösszeállítások hangzottak el  Duba Gyula, Ferenczes István, Ferdinandy György, Kovács István, Tamás Menyhért, Tőzsér Árpád (az MMA rendes tagjai), illetve Dobos László, Makkai Ádám és Vathy Zsuzsa (az MMA néhai tagjai), valamint Bertha Bulcsu (az MMA posztumusz tiszteleti tagja) műveiből.

Ezt követően a közönség kerekasztal-beszélgetést hallhatott Szentmártoni János, a Petőfi Irodalmi Ügynökség Kárpát-medencei Igazgatóságának vezetője és Szörényi László Széchenyi-díjas irodalomtörténész részvételével. Az est zenei kíséretéről Csík János és zenekara gondoskodott. A műsorvezető Bényi Ildikó és Takács Bence volt. A gálát Mezey Katalin és Wiegmann Alfréd szerkesztette, illetve rendezte.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom