Kultúra

Nyelvében él a nemzet címmel tart vitaestet a VERITAS Intézet

Október 6-án, kedden 18 órakor rendezi meg a VERITAS-estek sorozat évadnyitó vitáját a VERITAS Történetkutató Intézet Zsil utca 2-4 szám alatti székházában „Nyelvében él a nemzet" - A nyelvi jogok szabályozása és gyakorlati érvényesülése az Osztrák–Magyar Monarchiában címmel.

A témát Hermann Róbert moderálása mellett Nagy Noémi egyetemi adjunktus (Nemzeti Közszolgálati Egyetem) és Lajtai László, a VERITAS Intézet munkatársa vitatják meg.

A pandémiára való tekintettel az érdeklődők a helyszínen a járványügyi szabályok szigorú betartása mellett (kézfertőtlenítés, távolságtartás, maszkviselés kötelezettsége), korlátozott létszámban tekinthetik meg a beszélgetést. A részvétel regisztrációhoz kötött, melyet intézetünk honlapján (https://www.veritasintezet.hu/hu/jelentkezes) lehet megtenni. Élő adásban az interneten is követhető a beszélgetés.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom