Kultúra

Ketten a Weöres Sándor Színház igazgatói székéért

Jordán Tamás leköszön

Harsányi Sulyom László színházi rendező és Szabó Tibor színész pályázott a szombathelyi Weöres Sándor Színház igazgatói posztjára – tudatta a szombathelyi színház kommunikációs vezetője.

Jordán Tamás Kossuth-díjas színművész, a teátrum alapítója és jelenlegi igazgatója többször jelezte, hogy nem pályázik újra  – hangsúlyozta Kéner Balázs. A pályázatot az igazgatói posztra június végén írták ki, a benyújtási határidő hétfőn járt le. Az előadó-művészeti szervezetek támogatásáról és sajátos foglalkoztatási szabályairól szóló törvény szerint a benyújtási határidőt követően harminc napon belül egy szakmai bizottság tesz javaslatot az új igazgató személyére. A kinevezésről a szombathelyi közgyűlés soron következő, októberi ülésén döntenek majd. Harsányi Sulyom László rendező 2001 és 2010 között a tatabányai Jászai Mari Színház igazgatója volt, az elmúlt években többfelé tanított és rendezett. Pályázatát számos neves színész és rendező is támogatja. Az erdélyi származású Szabó Tibor színművész a szombathelyi Weöres Sándor Színház társulatának tagja az intézmény megalakulása óta.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom