Kultúra

Javában zajlik a Veszprémi Petőfi Színház SzínHázVilág elnevezésű tábora

A nagy sikerű CARPE DIEM! ifjúsági tábor után ismét a fiataloké a főszerep a Veszprémi Petőfi Színházban. A teátrum SzínHázVilág elnevezésű napközis táborában a 10 és 14 év közötti gyerekek játékos, humoros, érdekes és színes programokon keresztül megismerkedhetnek a Veszprémi Petőfi Színház izgalmas világával.

Javában zajlik a Veszprémi Petőfi Színház SzínHázVilág elnevezésű tábora
A teátrum SzínHázVilág elnevezésű napközis táborában a 10 és 14 év közötti gyerekek vesznek részt
Fotó: Veszprémi Petőfi Színház

Kik dolgoznak a színházban, hogyan áll össze a szervezete, szerkezete? Hol laknak a jelmezek, mi történik velük az előadások után? Hogyan készül a díszlet, mi a kellék? Miként kerül a jegy a nézőkhöz? Milyen titkokat rejt a nézőtér? Miért és mennyit kell próbálni? Mi is az a hangstúdió? Hogyan jön létre a színpadi világítás? Díszít-e a díszítő? A fiatalok többek között a vetélkedők keretében hasznos ismereteket szerezhetnek a kulisszák mögötti világról is.

A két turnusban zajló tábor végére műsorral készülnek, amelyet a 2020. augusztus 19. és 20. között megrendezésre kerülő III. Rátonyi Róbert Operettfesztiválon a közönség előtt is bemutatnak. A táborlakók a Kerényi Imre-program részeként megvalósult CARPE DIEM! tábor után a SzínHázVilág táborból is – amely az önismeret, az önfejlesztés és az érzékenyítés jegyében zajlott – minden bizonnyal örök életre szóló, maradandó élményekkel térnek majd haza - írta közleményében a Petőfi Színház.

Javában zajlik a Veszprémi Petőfi Színház SzínHázVilág tábora
Javában zajlik a Veszprémi Petőfi Színház SzínHázVilág tábora
Fotó: Veszprémi Petőfi Színház

Kapcsolódó írásaink