Kultúra

Nyolcszázötvenmilliós kulturális-művészeti pályázatot hirdetett az MMA

A Magyar Művészeti Akadémia (MMA) nyolcszázötven millió forintos nyílt pályázatot hirdet művészek számára a koronavírus okozta károk enyhítésére. A támogatásért az MMA alapszabályában nevesített művészeti területeken (építő, film- és fotó, ipar- és tervezőművészet, irodalom, képző- nép-, zene- és színházművészet, valamint művészetelmélet) fő tevékenységet végző magánszemélyek, valamint civil és egyéb (gazdálkodó) szervezetek jelentkezhetnek, működési költségeik támogatására.

Nyolcszázötvenmilliós kulturális-művészeti pályázatot hirdetett az MMA
A Pesti Vigadó épülete
Fotó: MH

A koronavírus-világjárvány kulturális, művészeti szférát érintő hatásának enyhítéséről szóló 1290/2020. (VI. 5.) Korm. határozat alapján négyszázmillió forint áll rendelkezésre az alábbiak szerint: a Budapesten és Pest megyében székhellyel rendelkező egyéni vállalkozó és ugyanitt, állandó lakcímmel rendelkező magánszemély esetén százharmincötmillió forint, a Budapesten és Pest megyén kívüli magyarországi székhellyel rendelkező egyéni vállalkozó és magánszemély esetén kétszázhatvanötmillió forint. Az elnyerhető, vissza nem térítendő támogatás összege pályázatonként: három-ötszázezer forint.

Ugyanezen kormányhatározat alapján négyszázötven millió forint áll rendelkezésre az alábbiak szerint: a Budapesten és Pest megyében székhellyel rendelkező gazdálkodó szervezetek számára százötvenmillió forint, a Budapesten és Pest megyén kívüli magyarországi székhellyel rendelkező gazdálkodó szervezetek esetén háromszázmillió forint. Egy pályázó legfeljebb másfélmillió forintnyi vissza nem térítendő támogatást kaphat, amelynek alapjául a pályázó szervezet előző évi árbevétele szolgál.

A támogató a pályázatokat a beérkezési sorrendnek megfelelően, a rendelkezésre álló forrás kimerüléséig fogadja be. A támogatási igény online, az MMA pályázati rendszerébe belépve érhető el, az alábbi linken: http://tamogatas.mma.hu/Login. A benyújtás szakaszosan történik: a budapesti és Pest megyei régióból július 31-től augusztus 14-ig lehet jelentkezni, a fővároson és Pest megyén kívüli magyarországi székhellyel vagy állandó lakcímmel rendelkezők pedig augusztus 17-től augusztus 31-ig nyújthatják be a pályázatokat. A részletes pályázati kiírás az MMA honlapján érhető el, további információk a [email protected] e-mail-címen kérhetők.

Kapcsolódó írásaink

Rommá lövetésektől az újjáépítésekig

ĀA Pesti Vigadó zárvatartásainak története kapcsán olyan dokumentumok, képek, tárgyak és történetek is bemutathatókká váltak, amelyeket amúgy nem ismerhetne meg a közönség

Politikai karikatúrák Trianonról

ĀJankovics Marcell százhetven rajza látható az újranyitott Pesti Vigadóban, amelyeka százéves békediktátum előzményeit és hatásait elevenítik fel