Kultúra

Augusztusban ismét megszólalnak az orgonák

Koncertektől az egyéni ötletekig

Tizenkét városban rendezi meg augusz­tusban a Filharmónia Magyarország az OrgonaPont koncertsoroza­tot, augusztus 8-án pedig második alkalommal tartják meg az orgonák éjszakáját, amelynek különlegessége, hogy az Invocation című zenemű minden programon felcsendül – olvasható a szervezők lapunkhoz eljuttatott közleményében.

Augusztusban ismét megszólalnak az orgonák
Szamosi Szabolcs
Fotó: zene-kar.hu

Tavaly az orgonák éjszakáján négy országban több mint százezer orgonasíp szólalt meg egyszerre, ezzel rekordot döntött a rendezvény. Szamosi Szabolcs, a Filharmónia Magyarország ügyvezető igazgatója, orgonaművész (képünkön) a tájékoztatóban úgy fogalmaz: a nagykoncertek és a flashmob jellegű megmozdulások mellett bárki regisztrálhat és saját szervezésű programmal csatlakozhat az országos rendezvényhez. Mint írják, orgonakoncerttel, orgonás liturgiával vagy akár az orgonához kapcsolódó egyéni ötlettel is jelentkezhetnek.

Kapcsolódó írásaink

Zenés színház szabad ég alatt

ĀKilencestés koncertsorozattal ünnepli a visszatérést a Budapesti Operettszínház júliusban – Kiss-B. Atilla: A csoda az előadó és a közönség közt félúton történik

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom