Kultúra

Görög László színművész kapta a Gábor Miklós-díjat

A legjobb Shakespeare-alakítás

A szakmai kuratórium Görög Lászlónak (képünkön) ítélte idén a legjobb Shakespeare-alakításért járó Gábor Miklós-díjat Shylock megformálásáért a Miskolci Nemzeti Színház A velencei kalmár című, Mohácsi János rendezte előadásában.

Görög László színművész kapta a Gábor Miklós-díjat
Görög László
Fotó: Miskolci Nemzeti Színház

A távirati iroda jelentése szerint az elismerést Ascher Tamás, a Gábor Miklós-díj bizottság elnöke a világhálón „adta át” kedden, Gábor Miklós születésnapján egy kisebb konferenciabeszélgetés keretében. Görög László 1964-ben született Debrecenben, 1987-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán. Ezután a Pécsi Nemzeti Színház tagja volt, aztán bő tíz évig a Radnóti Színházban, majd az egri Gárdonyi Géza Színházban játszott. A Miskolci Nemzeti Színháznak 2012 óta művésze, itt olyan kiváló alakításait láthatta a közönség csak az utóbbi időben, mint a Nem félünk a farkastól George-a vagy a Hegedűs a háztetőn Tevjéje. A Jászai Mari-díjas színész A velencei kalmárban nyújtott alakításáért tavaly elnyerte a Színikritikusok Díját is.

Kapcsolódó írásaink

Fergeteges komédia a csalfaságról

ĀMolnár Ferenc Játék a kastélyban című darabja a hűtlenségről mesél, szarkasztikus humorral – Görög László, Gáspár Tibor és Czakó Julianna hármasa zseniális a színpadon