Kultúra

Kódolatlan komolyzene az idősekért

A Pannon Filharmonikusok többezer bérletese és jegyvásárlója a vírusjárvány ideje alatt nehezen éli meg, hogy nem találkozhat a művészekkel és a többi zenebaráttal. Az elszigeteltség érzésének csökkentésére a zenekar a honlapján és YouTube-csatornáján elérhetővé tesz koncertfelvételeket, együttműködik a pécsi kulturális intézményekkel, és új zenei élmények megosztására is készül.

Kódolatlan komolyzene az idősekért
A Pannon Filharmonikusok kérésére a Vidanet Kábeltelevíziós Szolgáltató ZRT kódolatlanná tette előfizetői számára a Mezzo csatornát is
Fotó: Pannon Filharmonikusok

Az online elérhető tartalmakon túl a közönség azon idős zenebarátaira gondolva, akik nehezen tájékozódnak az online térben, a Pannon Filharmonikusok kérésére a Vidanet Kábeltelevíziós Szolgáltató Zrt. kódolatlanná tette előfizetői számára a Mezzo csatornát is. A Mezzo egy tematikus televíziócsatorna, amely komolyzenét, dzsesszt sugároz, de műsorkínálatában megtalálható az opera, a kamarazene, a blues és a balett műfaja is, valamint ezek koncertközvetítései - írja a Pannon Filharmonikusok sajtóközleménye.

Kiemelik, a koronavírus-járvány miatt fontos, hogy lehetőség szerint mindenki maradjon otthon és minimalizálja a társas érintkezések számát. Ezt az otthon töltött időt színesíti a szolgáltató azzal, hogy az egyébként csak a magasabb értékű csomagokban elérhető csatornákat minden ügyfelük számára kódolatlanul továbbítja. A lehetőséget addig biztosítja, amíg a koronavírus veszély miatt a szimfonikus zene nem hallgatható koncertteremben és egyéb közösségi helyeken - írják a lapunknak is eljuttatott közleményben.

A Pannon Filharmonikusok muzsikusai és menedzsmentje folyamatosan tartja a kapcsolatot egymással és a közönségével is.

A közel 210 éves zenekar múltjából erőt merítve arra biztatjuk a zenebarátokat, hogy maradjanak otthon és hallgassanak minél több komolyzenét ezekben a napokban. A zene segít felülemelkedni a jelen nehézségein, perspektívát tár elénk a négy fal között is, és hozzájárul a mentális egészségünk megőrzéséhez. A Mezzo televízió segít ebben azoknak is, akik nem használják magabiztosan az internetet, így nagy segítség a vírus által legveszélyeztetettebb korosztálynak – fejezte ki köszönetét Horváth Zsolt, a zenekar igazgatója.

Maradj otthon! - kérik a Pannon Filharmonikusok tagjai
Maradj otthon! - kérik a Pannon Filharmonikusok tagjai
Fotó: Pannon Filharmonikusok

Kapcsolódó írásaink