Kultúra

Szirtes Ági: Gothár Péter érzelmi terrorista

Érzelmi terroristának nevezte Gothár Pétert Szirtes Ági Kadarkai Endre szombati, Klubrádióban leadott műsorában.

Szirtes Ági: Gothár Péter érzelmi terrorista
Szirtes Ági Kadarkai Endre műsorában mesélt arról, mennyire megviselte a Gothár Péterrel való közös munka
Fotó: Youtube

A Kossuth-díjas színésznő elmondta, hogy Gothár megalázó rendezési stílusa miatt szívritmuszavara alakult ki. 

„Lehet, hogy végül eredményre jutott, de engem nagyon, nagyon kikészített a módszerével. Hogy azt gondolta, hogyha egy embert megaláz, meg piszkál, meg kiabál vele, akkor annyira kifordul az ember az emberi mivoltából, hogy az arra készteti, hogy túllépjen a saját határain és jól játsszon” - idézi az Index Szirtes Ági szavait.

A színésznő hozzátette, ezeknél az eseteknél nem szólt, mert „jól akart játszani”, de akadtak olyanok, akik visszaszóltak a rendezőnek a viselkedése miatt.

Arra a kérdésre, hogy volt-e olyan alkalom, amikor Gothár nagyon megbántotta, igennel válaszolt, de érthető módon nem akarta részletezni, mi volt az a konkrét eset. Szirtes Ági arról is beszélt, hogy érzett némi elégtételt, amikor Gothár ügyei nyilvánosságra kerültek.

Mint ismeretes, Gothár Péter zaklatási botránya tavaly novemberben robbant ki, amikor a Katona József Színház közölte, hogy egy tagjával szerződést bont szexuális visszaélés miatt. Először csak annyit jelentett be az intézmény, hogy „egy szerződéses munkatársa több esetben is erkölcsi határokat átlépő módon viselkedett a színház dolgozóival”. Nem sokkal később Gothár Péter egy közleményben vallotta be, hogy róla van szó, félig meddig bocsánatot is kért, és bár a balliberális politikusok és a kulturális élet hozzájuk köthető szereplői egyaránt próbálták elkenni a botrányt, a rendezőnek végül a Katona József Színházból is távoznia kellett, majd pedig a Színház- és Filmművészeti Egyetemről is elbocsátották.

Kapcsolódó írásaink