Kultúra

Újabb témával érkezik a Magyar Művészeti Akadémia beszélgetéssorozata

Az olasz-magyar kapcsolatokra fókuszál az MMA ismét jelentkező beszélgetéssorozata, a tavaszi félév négy pódiumbeszélgetésének közös témája az olasz-magyar kulturális kapcsolatok lesznek - olvasható a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) hétfői közleményében.

Újabb témával érkezik a Magyar Művészeti Akadémia beszélgetéssorozata
A Magyar Művészeti Akadémia irodaháza
Fotó: mma.hu

Az MMA Művészetelméleti Tagozata Keddi kaleidoszkóp című sorozatának idei címe Szálakat szőni nemzetek között - az olasz-magyar kulturális kapcsolatok jelene - olvasható a közleményben.

Mint írják, kedden Puskás Istvánnal, Debrecen kulturális alpolgármesterével, irodalomtörténésszel, műfordítóval Andreides Gábor történész beszélget. Puskás István a Római Magyar Akadémia igazgatója volt, műfordítói szemináriumtól street art kiállításig sok új szemléletű rendezvény kötődik a nevéhez Rómában.

Március 24-én Németh Pál pécsi szobrásszal beszélget Sulyok Miklós művészettörténész, az MMA levelező tagja. Németh Pál a pécsi egyetem docense, a pécsi Fondéria Művészeti Egyesület elnöke immár tizedik éve, Amerigo Tot emlékére készített köztéri szobra Rómában áll.

Május 5-én Gian Luca Borghesével, a Budapesti Olasz Kulturális Intézet igazgatójával lesz beszélgetés. Június 2-án Csorba László történésszel, a Római Magyar Akadémia korábbi igazgatójával Farkas Adrienne televíziós újságíró beszélget. Csorba László 1998 és 2007 között vezette a Római Magyar Akadémiát, ahol a tudományos kapcsolatok fejlesztésével párhuzamosan napjaink magyar művészetének törekvéseit mutatta be elsősorban.

A Művészetelméleti Tagozat 2015 őszén indította el műhelybeszélgetés-sorozatát. A sorozat célja, hogy a közönség bepillantást nyerjen a meghívott neves művészek és művészetelméleti szakemberek alkotó- és kutatómunkájába, megismerhesse szemléletmódjukat, törekvéseiket, módszereiket - áll az összegzésben.

Kapcsolódó írásaink