Kultúra

Azerbajdzsánban lép fel a magyar Recirquel Újcirkusz Társulat

A budapesti Recirquel Újcirkusz Társulat október 20-án az azeri főváros M.A.P. elnevezésű nemzetközi színházi fesztiválján mutatja be Párizs Éjjel című előadását.

Azerbajdzsánban lép fel a magyar Recirquel Újcirkusz Társulat
A fesztivál idei előadói között a társulat egyedüli magyar fellépőként kapott helyet
Fotó: Youtube

Az együttes közleménye szerint a Vági Bence által rendezett újcirkusz produkciónak, amely az 1930-as évek francia fővárosának éjszakai lokáljait és varieté világát idézi meg, Azerbajdzsán legrégebbi színháza, az Állami Zeneművészeti Színház ad otthont Bakuban. Mint felidézték, a produkció az elmúlt években a világ számos országában - Franciaországtól Olaszországon és Kolumbián át a skóciai Fringe fesztiválig -  komoly szakmai és közönségsikert aratott.

Az azerbajdzsáni M.A.P. (az angol zene, művészet, valamint perfomansz kifejezésekből született mozaikszó) kulturális fesztivál széles műfaji választékot kínál a drámától kezdve a kortárs táncon, az operán, valamint az audiovizuális előadó-művészeti produkciókon át egészen az újcirkusz-előadásokig - ismertette a kommüniké.

Objektum doboz

A közlemény kiemelte azt is, hogy a fesztivál idei előadói között a társulat egyedüli magyar fellépőként kapott helyet. Az eseményt számos nemzetközi produkció színesíti, köztük olasz, spanyol, finn, litván, orosz, valamint vezető kortárs izraeli társulat művészei is bemutatkoznak.

A Recirquel beszámolt arról is, hogy az idén nyáron újragondolták és táncos elemekkel, új számokkal bővítették a 2014-ben debütált Párizs Éjjelt. „A produkció a harmincas évek perzselő varietévilágát tárja a nézők elé, annak minden érzékiségével, bájával és tiltott vágyaival” - írták.

A darab a novemberben kezdődő müncheni Tollwood fesztivál kiemelt műsorszáma lesz, Magyarországon legközelebb januárban lesz látható a Müpa Fesztivál Színházában - hívta fel a figyelmet a társulat.

Kapcsolódó írásaink