Kultúra

Összeállt a miskolci filmfesztivál zsűrije

Deák Kristóf és Kovács István rendező is felkérést kapott

A Locarnói Filmfesztiválon Ezüst Leopárd-díjjal kitüntetett kanadai rendező, Denis Coté lesz a 16. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál idei zsűrielnöke.

Összeállt a miskolci filmfesztivál zsűrije
Denis Coté lesz az elnök
Fotó: Wikipedia

A mustrát szeptember 13. és 21. között rendezik Miskolcon. Az MTI-hez elküldött közlemény szerint a több díjjal, köztük a Locarnói Filmfesztivál Ezüst Leopárdjával és a Berlinale Alfred Bauer-díjával kitüntetett művész filmjeiből a fesztivál a Kitekintő szekciójában retrospektív sorozatot is szervez. A programban Denis Coté három filmje szerepel: A bársonyos bőr, a Szellemvárosi antológia és a Wilcox. A rendező mellett a zsűriben helyet kapott többek között Müller Péter Sziámi, Deák Kristóf Oscar-díjas rendező, valamint a Szürke senkik című film rendezője, Kovács István is. A nemzetközi zsűri tagja lesz még Zviad Dolidze, a tbiliszi Filmművészeti Egyetem dékánja, Darko Stante szlovén filmrendező, Cseng Ta-seng kínai rendező, a Golden Globe-díjakat odaítélő testület osztrák tagja, Barbara Gasser és Dennis Washington díszlettervező.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom