Kultúra

Szexuális zaklatással vádolják Placido Domingót

Szexuális zaklatás gyanújába keveredett a világ egyik legjobbnak tartott és egyben legismertebb operaénekese, Placido Domingo. Többek szerint nyílt titok volt a színfalak mögött, hogy rendszeresen nyomást gyakorolt énekesnőkre és más kolléganőire, hogy azok szexuális kapcsolatra lépjenek vele.

Szexuális zaklatással vádolják Placido Domingót
A művész közleményében tagadta a vádakat
Fotó: MH

Az Euronews úgy tudja, eddig kilenc kolléganője - nyolc énekesnő és egy táncos - állt a nyilvánosság elé a zaklatás vádjával, de rajtuk kívül még sokan állítják, hogy kényelmetlen helyzetbe hozta őket az énekes erőszakos viselkedése és közeledése. Aki visszautasította Domingo közeledését, az állítólag szakmailag szenvedett hátrányt emiatt - írja a portál.

A művész közleményben reagált a vádakra: „Ezek a harminc évre visszanyúló állítások problémásak, és ilyen formában pontatlanok. Ugyanakkor a szabályok és viselkedési normák ma nagyon különböznek azoktól, amelyek a múltban voltak. Úgy gondoltam, hogy minden ajánlatomat szívesen fogadták, és a kapcsolataim kölcsönös megegyezésen alapultak” - írta az énekes, majd aláhúzta: aki ismeri, tudja, hogy nem olyan ember, aki bárkit is megsértene vagy megbántana.

A most 78 éves Placido Domingo az opera világának egyik legnagyobb hatalmú szereplője, számos díj és fontos pozíció birtokosa.

Kapcsolódó írásaink