Kultúra

Bryan Singer peren kívüli megállapodást kötött a zaklatási ügyében

 Bryan Singer filmrendező peren kívüli megállapodást kötött azzal a férfival, aki szexuális erőszakkal vádolta meg.

Bryan Singer peren kívüli megállapodást kötött a zaklatási ügyében
A bírósági dokumentumok szerint Singer következetesen tagadta, hogy egyáltalán ismerné Cesar Sanchez-Guzmant
Fotó: MH

A Bohém rapszódia, a Superman visszatér és a Közönséges bűnözők rendezője az egyezség szerint 150 ezer dollárt (43 millió forintot) fizet a bírósági ügy peren kívüli rendezéséért Cesar Sanchez-Guzmannak. A férfi azt állította, hogy Singer 15 évvel ezelőtt, még 17 éves korában egy jachton erőszakolta meg Seattle-ben.

A bírósági dokumentumok szerint Singer következetesen tagadta, hogy egyáltalán ismerné Cesar Sanchez-Guzmant, és azt is, hogy valaha együtt lett volna vele egy jachton megrendezett partin.

A Sanchez-Guzman ellen folyó csődeljárás megbízottja szerdán javaslatot tett a pénzügyi megállapodás elfogadására. Mint közölte, az egyezségben szereplő összeg elegendő volna Sanchez-Guzman 61 ezer dolláros (17,4 millió forintos) tartozásának rendezésére, az üggyel kapcsolatos adminisztratív költségek fedezésére, és számára is maradna belőle.

Sanchez-Guzman 2017-ben nyújtott be keresetet Singer ellen a King megyei legfelsőbb bíróságon.  

Singert 2017 végén, három héttel a Queen-film befejezése előtt menesztették a produkciótól, mert „megbízhatatlan magatartást tanúsított a forgatáson”, neve azonban a stáblistán maradt. A rendező elleni szexuális zaklatási vád miatt a brit filmakadémia felfüggesztette a Bohém rapszódia rendezőjeként kapott BAFTA-jelölését.
 

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom