Kultúra

Kihirdette a művészeti ösztöndíj nyerteseit az MMA

Döntés született a Magyar Művészeti Akadémia 2019 áprilisában kiírt ösztöndíj-pályázatáról.

Az akadémia közleménye szerint a tizenegy tagú döntőbizottságot az MMA elnöke és az általa felkért bírálóbizottsági tagok alkották: Vashegyi György (a bizottság elnöke), Dévényi Sándor, Fekete György, Ferencz István, Haris László, Jankovics Marcell, Kékedi László, Kucsera Tamás Gergely, Tamás Menyhért, Vidnyánszky Attila, Záborszky Kálmán. A támogatásra érdemes munkákat külső szakértőkkel együttműködésben bírálták el.

A közlemény emlékeztetett: a Magyar Művészeti Akadémia átfogó művésztámogatási rendszer kiépítését kezdte meg 2018-ban. Az MMA költségvetéséhez rendelt forrásból 2019. szeptember 1-étől további 100 új ösztöndíj kiadása történik meg fiatal és középgenerációs művészek számára. Az ösztöndíjat a következő években szintén 100-100 alkotó nyerheti el.

Az MMA 2019-2022 évekre szóló művészeti ösztöndíjának nyertes pályázói névsora itt található meg.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom