Kultúra

Együttműködési megállapodást kötött az MMA és az OBH

Együttműködési megállapodást kötött hétfőn a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) és az Országos Bírósági Hivatal (OBH) kulturális programok közös megvalósítására.

Együttműködési megállapodást kötött az MMA és az OBH
A megállapodást rögzítő dokumentumot Vashegyi György, az MMA elnöke és Handó Tünde, az OBH elnöke látta el kézjegyével
Fotó: MH/Bodnár Patrícia

A megállapodást rögzítő dokumentumot Vashegyi György, az MMA elnöke és Handó Tünde, az OBH elnöke látta el kézjegyével az együttműködés kezdeményezői, Kucsera Tamás Gergely, az MMA főtitkára és Osztovits András Mihály, a Magyar Igazságügyi Akadémia (MIA) igazgatója jelenlétében.

dfdf
Osztovits András Mihály, a MIA igazgatója, Handó Tünde, az OBH elnöke, Vashegyi György, az MMA elnöke és Kucsera Tamás Gergely, az MMA főtitkára
Fotó: MH/Bodnár Patrícia

Mint az eseményen elhangzott, a megállapodás megkötésének előzménye a MIA klubjában februárban elindult programsorozat, amelyen a magyar kulturális élet kiválóságait látják vendégül hétről hétre az MMA szakmai támogatásával. A megállapodás célja a kiemelkedő kulturális értékek felmutatása, és a magas művészi minőséget képviselő programok további közös megvalósítása.

A dokumentum aláírásakor Handó Tünde megjegyezte: ha a jog és a művészet kapcsolatáról beszélünk, akkor nem feledkezhetünk meg arról, hogy a jog maga is művészet. Mint kiemelte, a bírói karban megtalálhatók olyan tagok, akik egyszerre voltak művészek és bírók is. Ma is többen vannak, akik festenek, írnak, zenélnek. A bírók számára fontos a művészetekhez való kapcsolódás, ebben nyújt segítséget az MMA azzal, hogy hetente neves színészeket, rendezőket, zeneművészeket mutat be.

Vashegyi György - egyetértve azzal, hogy a jogban mennyi művészet van - azt emelte ki, hogy a művészetben erősen jelen van a törvény. Minden művész addig szabad, amíg saját művészete törvényeinek megfelelően alkot - fogalmazott, hangsúlyozva, hogy különleges öröm számukra a hosszú távra tervezett együttműködés a két intézmény között.
Az MMA közleménye szerint az együttműködési megállapodás megkötése illeszkedik abba a sorba, amelyben a Magyar Művészeti Akadémia - közfeladatának megfelelően - partnerségi viszony kialakítását keresi országos szervezetekkel a kultúra és azon belül a művészet területén. Mint felidézik, az MMA korábban együttműködési megállapodást kötött a Nagycsaládosok Országos Egyesületével, a Tudományos Ismeretterjesztő Társulattal, a Helyi Televíziók Országos Egyesületével és a Magyar Bor Akadémiával.

Kapcsolódó írásaink

Végtelenbe vesző horizont

ĀOlyan újdonságokra, ötletekre van szükség, amelyekkel be lehet csalogatni a fiatalokat is a múzeumokba, kiállításokra – nyilatkozta lapunknak Pályi Zsófia fotóművész