Kultúra

Tárlat Lucien Hervé épületfotóiból Pannonhalmán

Kétezer év

Az építészet csendje címmel a magyar származású Lu­cien Hervé (1910–2007) fotóiból nyílt kiállítás a Pannonhalmi Apátsági Galériában tegnap.

A november 11-ig látogatható tárlaton a clairvaux-i ciszterci apátság alapításának kilencszázadik évfordulója alkalmából készült válogatás tekinthető meg – olvasható a főapátság közleményében. A művész archívumában őrzött negatívok közül olyanok is szerepelnek az ismert felvételek mellett, amelyeket eddig még nem nagyítottak ki, ezért most láthatók először. A tájékoztató idézi Grászli Bernadettet, a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum igazgatóját, aki szerint Hervének a fotó és az építészet kapcsolatát újraértelmező művei különleges értékű kulturális hagyatékot képeznek, Az építészeti tér bemutatásának szuverén, művészi módja, amelyek messze túlmutatnak a régi és a modern építőművészet száraz, dokumentáló bemutatásán.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom