Külföld

Mégsem az oroszok bombázták a kijevi gyermekkórházat?

Számos közzétett fotó és videofelvétel megerősítette, hogy a pusztítást egy ukrán rakéta lezuhanása okozta

A Kreml sürgette, hogy hagyatkozzanak az orosz védelmi minisztérium nyilatkozataira, amelyek kizárják a békés célpontok elleni csapásokat Ukrajnában – közölte Dmitrij Peszkov elnöki szóvivő, számolt be róla a ria.ru.

Mégsem az oroszok bombázták a kijevi gyermekkórházat?
Orosz rakétacsapás érte a kijevi Ohmatdyt gyermekkórházat. A hétfői a támadásokban több mint 40 rakétát lőttek ki Ukrajna városaira, a becsapódásokban legkevesebb 28 ember életét vesztette és mintegy 100-an megsebesültek
Fotó: AFP/Anadolu/State Emergency Service of Ukrai

„Felszólítom önöket, hogy igazodjanak az orosz védelmi minisztérium nyilatkozatához, (...) amelyből kiderül, hogy egy rakétaelhárító bukásáról van szó. És továbbra is kitartunk amellett, hogy nem hajtunk végre csapásokat polgári célpontok ellen” – mondta.

A Kreml szóvivője így válaszolt a kijevi gyermekkórháznál történt incidenssel kapcsolatos kérdésre.

Peszkov hangsúlyozta, hogy csapásokat csak kritikus infrastruktúra és katonai célpontok ellen hajtanak végre, amelyek valamilyen módon kapcsolódnak Kijev katonai potenciáljához.

Az orosz védelmi minisztérium rámutatott, hogy a pusztítást egy AFU légvédelmi rakéta lezuhanása okozta, és nem ez az első eset, hogy Kijev ilyen provokációkat követ el.

A minisztérium hangsúlyozta, hogy számos közzétett fotó és videofelvétel a szomszédos köztársaság fővárosából egyértelműen megerősítette, hogy a pusztítást egy légvédelmi rendszerből indított ukrán rakéta lezuhanása okozta a város területén.

Kapcsolódó írásaink