Külföld

Szijjártó Péter: Politikailag motivált a Nemzetközi Büntetőbíróság izraeli politikusokat érintő döntése

Mindent meg kell tenni azért, hogy az arab–izraeli válság ne terebélyesedjen háborúvá

Magyarország nonszensznek és politikai motivációjú döntésnek tartja a Nemzetközi Büntetőbíróság döntését Izrael miniszterelnökével és védelmi miniszterével szemben – olvasható Szijjártó Péter csütörtöki Facebook-bejegyzésében.

Szijjártó Péter: Politikailag motivált a Nemzetközi Büntetőbíróság izraeli politikusokat érintő döntése
Szijjártó Péter telefonon beszélt Jiszráel Kaccal
Fotó: Facebook/Szijjártó Péter

A külgazdasági és külügyminiszter azt követően közölte ezt közösségi oldalán, hogy telefonon tárgyalt Izrael külügyminiszterével, Jiszráel Kaccal.

Egyúttal arról biztosította izraeli kollégáját: minden lehetséges módon fellépnek az ellen, hogy a nemzetközi bírósági rendszert politikai célokra használják fel – tette hozzá.

Mint írta, hosszan beszéltek a közel-keleti válságról is, amelynek kapcsán Magyarország álláspontja egyértelmű: mindent meg kell tenni az eszkaláció elkerülése érdekében és meg kell akadályozni a válság háborúvá terebélyesedését.

Ugyanakkor folyamatosan követelni kell a Hamásztól, hogy a terrorszervezet azonnal és feltételek nélkül minden túszt engedjen szabadon – hangsúlyozta.

„Izraeli kollégámat arra kértem, hogy mindezen célok elérése érdekében folytassák erőfeszítéseiket” – olvasható Szijjártó Péter Facebook-bejegyzésében.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink