Külföld

„Út a békéért Kijevbe” + VIDEÓ

A magyar miniszterelnök azt javasolta Zelenszkijnek, hogy Ukrajna fontolja meg a tűzszünetet

A miniszterelnök közösségi oldalán számolt be arról az útról, amely Kijevbe vezetett Volodimir Zelenszkij ukrán elnökhöz – írja a mandiner.hu.

„Út a békéért Kijevbe” + VIDEÓ
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök tárgyal Kijevben 2024. július 2-án
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A videóhoz fűzött kísérőszövegből kiderült, hogy a magyar kormányfő, – aki július 1-jén vette át hivatalosan is Brüsszelben az Európai Tanács soros elnökségét a következő hat hónapra – mintegy 2100 kilométert tett meg azért, hogy a régóta húzódó, mintegy háromórássá dagadó tárgyalás létrejöjjön az ukrán vezetővel – írja a mandiner.hu.

Objektum doboz

A magyar miniszterelnök kedden az ukrán fővárosban azt javasolta Zelenszkijnek, hogy Ukrajna fontolja meg a tűzszünetet a béketárgyalások felpörgetése érdekében. Azonban, mint ismert, az ukrán politikus visszautasította ezt.

Döntését azzal indokolta, Ukrajna korábban már elutasította a tűzszünet ötletét, mivel szerintük ez csak az oroszoknak segítene, egészen pontosan abban, hogy átcsoportosítsák erőiket.

Kapcsolódó írásaink