Külföld

Washington Post: Százmilliárdok tűntek el az amerikai költségvetésből

Egy friss tanulmány szerint fenntarthatatlan az amerikai állam költségvetési rendszere, évek alatt több százmilliárd dollár is eltűnhetett az államkasszából – írta meg a hirado.hu.

Washington Post: Százmilliárdok tűntek el az amerikai költségvetésből
Százmilliárdok tűntek el az amerikai költségvetésből
Fotó: AFP/NurPhoto/Matías Baglietto

Döbbenetes mértékű, 233 és 521 milliárd dollár közötti összeg is eltűnhet az amerikai költségvetésből éves szinten egy friss tanulmány szerint – erről ír a The Washington Post. A tanulmány az első hasonló jellegű elemzés, amely részletesen tekinti át az Egyesült Államok költségvetését a hivatali visszaélések áttekintésével párhuzamosan. A kutatás a 2018 és 2022 közötti időszak kormányzati kiadásait veszi górcső alá, különös tekintettel a koronavírus-járvány miatt elfogadott segélyalapokra.

A tanulmány szerzői megjegyzik, ahogy a The Washington Post külön kiemeli: 2022-ig az amerikai költségvetés akár hét százalékának is megfelelő összeg tűnhetett el évente hivatali visszaélések miatt.

A vezető amerikai újság részéről hozzáteszik, az igazságügyi minisztérium (Department of Justice) átfogó vizsgálatot indított, hogy felderítsék azokat a hivatali visszaéléseket, amelyek elsősorban a 2021-től fogva élesített segélyalapokkal kapcsolatosak.

Kapcsolódó írásaink