Külföld

Navracsics Tibor: Az egyik legfontosabb téma a kohéziós politika jövőjéről szóló vita

Hangsúlyozta, ez az EU egyik legsikeresebb szakpolitikája

Az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita – mondta Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter csütörtökön a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szervezésében zajló első Kohéziós Csúcstalálkozón.

Navracsics Tibor: Az egyik legfontosabb téma a kohéziós politika jövőjéről szóló vita
Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter beszédet mond a Kohéziós Csúcstalálkozó 2024 (Cohesion Summit 2024) konferencián a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Szent László Kápolnájában 2024. április 18-án
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Hangsúlyozta: a magyar álláspont, hogy a kohéziós politika az EU egyik legsikeresebb szakpolitikája, és Magyarország érdekelt ennek jövőbeli sikerében. Minél erősebb a kohézió egy országban és társadalomban, annál jobb a versenyképessége, annál kevesebb forrásra van szükség a leszakadó térségek és társadalmi csoportok felzárkóztatására – mondta.

A 2024. július elsején induló magyar elnökség alatt szeptemberben egy informális tanácskozáson, az év végén pedig formális tanácsülésen vitatják meg az EU kohéziós politikájának jövőjét.

Kapcsolódó írásaink