Külföld

Szijjártó Péter: Magyarország büszke tagja a világ legerősebb védelmi szövetségének + VIDEÓ

„A NATO-tagság megkoronázta a magyar emberek nemzedékeinek szabadság iránti vágyát, küzdelmét és harcát” – fogalmazott

Magyarország büszke és egyben megbízható tagja is a világ legerősebb védelmi szövetségének számító NATO-nak, és hazánk továbbra is hozzá kíván járulni az euroatlanti közösség biztonságához – jelentette ki a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Brüsszelben.

Szijjártó Péter: Magyarország büszke tagja a világ legerősebb védelmi szövetségének + VIDEÓ
Szijjártó Péter: Magyarország büszke tagja a világ legerősebb védelmi szövetségének
Fotó: Facebook/Szijjártó Péter

A tárcavezető a NATO alapításának 75. évfordulója alkalmából tartott ünnepségen hangsúlyozta, hogy Magyarország a 25 évvel ezelőtti, 1999-es belépésével ismételten csatlakozhatott „az euroatlanti világ szabad és szuverén nemzeteinek közösségéhez, amelyhez a szívünk mélyén mindig is tartoztunk, de a negyven éven át tartó kommunista elnyomás fizikailag távol tartott minket ettől”.

„A NATO-tagság megkoronázta a magyar emberek nemzedékeinek szabadság iránti vágyát, küzdelmét és harcát” – fogalmazott.

Szijjártó Péter leszögezte: „Büszkék vagyunk elődeinkre, akik soha nem adták fel a reményt. Nem adták fel a reményt még a kommunista diktatúra legsötétebb éveiben sem, amikor teljesen magára hagyták a magyar népet”.

Objektum doboz

„Ma büszke tagjai vagyunk a világ legerősebb védelmi szövetségének. És büszkék vagyunk arra is, hogy megbízható szövetségesek vagyunk, hozzájárulunk a közösségünk biztonságához” – jelentette ki.

„Büszkék vagyunk arra, hogy itt vagyunk, és elődeink is büszkék lehetnek arra, hogy végre itt vagyunk” – tette hozzá.

Kapcsolódó írásaink