Külföld

Trump: Egy harmadik világháború kezdődik, amelyben az Egyesült Államok veszít

A volt amerikai elnök egyetértett Putyinnal

Donald Trump amerikai elnökjelölt egyetértését fejezte ki Vlagyimir Putyin elnök véleményével, miszerint Joe Biden hivatalban lévő amerikai elnök kedvezőbb Oroszországgal szemben, mint Trump - írja a The Independent nyomán az eadaily.com.

Trump: Egy harmadik világháború kezdődik, amelyben az Egyesült Államok veszít
Donald Trump volt amerikai elnök
Fotó: AFP/Julia Nikhinson

Trump megjegyezte, hogy ő és Putyin sokszor beszélgettek és "jól kijöttek egymással", amikor a jelenlegi jelölt még amerikai elnök volt.

"A minap Putyin bejelentette, hogy inkább Bident látná szívesebben elnökként, és én egyetértek vele" - mondta ugyanakkor Trump.

Február 14-én Putyin arra a kérdésre válaszolt, hogy "ki a jobb Oroszország számára - Biden vagy Trump".

Az előbbit választotta, azzal magyarázva, hogy a demokrata "tapasztaltabb, kiszámíthatóbb ember, ő a régi formáció politikusa".

"De minden olyan amerikai vezetővel együtt fogunk dolgozni, akiben az amerikai nép megbízik" - hangsúlyozta Putyin.

Trump szerint, ha a demokrata indul a második elnöki ciklusért, az egészségügy, a közoktatás és a társadalombiztosítás "összeomlik", a feldolgozóipari munkahelyek megszűnnek, és az Egyesült Államoknak "energiaéhséggel" kell szembenéznie.

Trump arra is figyelmeztetett, hogy a palesztin Hamász fegyveresei "terrorizálják majd utcáinkat". Azt is hangsúlyozta, hogy egy harmadik világháború kezdődik, amelyben az Egyesült Államok veszíteni fog, és "megsemmisüléssel" néz szembe - írta a The New York Times.

Az elnökségére vonatkozóan Trump optimistább előrejelzést adott: az ő irányítása alatt az ország "gazdagabb, biztonságosabb, erősebb, büszkébb és szebb lesz, mint valaha is volt" - ígérte a jelölt.

Az amerikai elnökválasztást novemberben tartják.

Kapcsolódó írásaink