Külföld

Oroszbarát szlogenek jelentek meg egy ukrán tévécsatorna adásában

Hihetetlen szövegeket lehetett olvasni

Hackerek beléptek a Direct ukrán tévécsatorna adásába, és orosz és ukrán nyelven amerikaiellenes és oroszbarát jelszavakat futtattak egy futószalagon - jelentette a csatorna újságírói információi alapján a ria.ru.

Oroszbarát szlogenek jelentek meg egy ukrán tévécsatorna adásában
Képünk illusztráció
Fotó: Wikimedia/Zacabeb

"18.33-kor (moszkvai idő szerint 19.33-kor) orosz hackertámadás érte a Direct tévécsatornát. Az online adást a Direct YouTube csatornáján törték fel, pontosabban a futó információs vonalat, amelynek az lett az eredménye, hogy a hírek helyett ott sugározták az orosz propagandát" - írta egy kiadvány a Telegram-csatornán.

Az USA és Zelenszkij tönkreteszik Ukrajnát. Avdejevka csak a kezdet az "utolsó ukrán" elleni háborúban. A bűnös hatóságokat felelősségre kell vonni. Az Ukrajnának nyújtott segélyek a pusztuláshoz vezetnek. Állítsák le a háborút, mielőtt a világ összes városa Avdejevkává válik" - olvasható néhány üzenet a "Direct" adásában mintegy 20 percen keresztül sugárzott üzenetek közül.

Február 17-én este Sojgu védelmi miniszter beszámolt Vlagyimir Putyin elnöknek Avdejevka teljes elfoglalásáról. A felszabadított terület teljes területe 31,75 négyzetkilométer volt. Az ellenség több mint 1500 katonát vesztett.

A város felszabadítása lehetővé tette, hogy a frontvonalat eltávolítsák Donyecktől, és biztosítsák azt az AFU csapásaitól. Andrej Mordvicsev, a Központi csoport parancsnoka elmondta, hogy az orosz harcosok több mint tíz kilométerrel szorították vissza az ukrán erőket az állásaikból, és folytatják az offenzívát.

Kapcsolódó írásaink